voeten in bad

Voor een blijvend en prachtig resultaat maak je ons eelt stappenplan deel van je lifestyle. De ervaring leert dat dit een tijdrovend proces is waarbij geduld een schone zaak is. Dat is iets om rekening mee te houden! Gelukkig zijn er een aantal mooie nieuwe producten op de markt. Onderstaande producten zijn ideaal voor iedereen die te druk is voor het stappenplan en toch van het eelt af wilt. Wij hebben de beste producten voor je geselecteerd!

Eeltcrème

Eeltcrème is een speciale preventieve crème die eeltvorming helpt tegengaan. Smeer je voeten een aantal keer per dag in met deze zalf. Hierdoor blijft je huid heerlijk soepel, zacht en droogt zij niet uit. Na een paar weken neemt de hoeveelheid eelt aanzienlijk af. Daarnaast merk je echt dat de eeltcrème de aanmaak van nieuw eelt tegengaat.

Eeltsokken

Ja ze bestaan! Eeltsokken zijn sokken speciaal gemaakt voor iedereen die niet van voetenbadjes houdt. De sokken zijn simpel en effectief. Alles wat je hoeft te doen is de sokken een uurtje per dag te dragen. Ideaal tijdens een uur huishouding of het boodschappen doen. Na dit uur spoel je je voeten met lauwwarm water af. Het helpt natuurlijk om je voeten hierna ook nog lekker in te smeren met een goede vochtregulerende voetcrème. Eeltsokken gebruik je niet langer dan 2 weken achter elkaar.

Elektronische eeltvijl

Een elektronische eeltvijl maakt het je wel heel erg gemakkelijk om eelt te verwijderen. De elektronische voetvijl heeft op het draaiende vlak kleine korreltjes zitten. Deze verwijderen je eelt snel en effectief. Ook bij deze elektronische vijl geldt dat je nooit te veel eelt moet weghalen.

Pedicure

Een pedicure is een specialist die kwalen als eelt, likdoorn en ingegroeide nagels behandelt. Een pedicure zorgt voor een optimale voetverzorging. Kies altijd voor een pedicure die is aangesloten bij ProVoet want pedicure is een vrij beroep in Nederland! Een pedicure is natuurlijk iets duurder dan je voeten zelf behandelen maar het heeft zo z’n voordelen.

De voordelen van pedicure:

• Je voeten worden perfect verzorgd zonder dat je hier zelf te veel aan hoeft te doen
• Bij blijvende klachten mag een pedicure je doorverwijzen naar een podoloog
• Je ontvangt op maat advies over de verzorging van je voeten
• Het is heerlijk ontspannend

Ik heb alles al geprobeerd en niks lijkt te helpen, wat nu?

Podotherapeut

Heb je alles gedaan om van je eelt af te komen maar het blijft zich maar ontwikkelen? Dan is er waarschijnlijk meer aan de hand. Een goede pedicure zal je dit, na meerdere bezoeken, ook vertellen. Het kan zijn dat je verkeerd loopt of verkeerd schoeisel draagt. Een podotherapeut kan uitzoeken wat er verkeerd gaat. Corrigerende zolen en looptechnieken kunnen een oplossing zijn.