voetenmassage

Het zelf verwijderen van eelt kun je gemakkelijk en veilig doen. Hoe je dit doet, lees je in ons stappenplan voor het zelf eelt verwijderen. Volg dit stappenplan voor zachte en verzorgde voeten. Meer dan een voetenbadje en een paar goede producten heb je niet nodig. De beste producten hebben we alvast voor jou uitgezocht.

Badzout

Regelmatig voetenbaden verweekt likdoorns, eelt en oneffenheden. Een badzout met een licht alkalische samenstelling is het best. Dit helpt de bloedsomloop stimuleren en herstelt de vetwaarden van de huid. Je wilt namelijk niet dat je huid nog verder uitdroogt. Dat werkt eelt juist in de hand. Meng ongeveer een eetlepel badzout met 3 liter lauwwarm water. Voor een optimale werking van het badzout blijven je voeten minimaal 10 minuten in het voetbad.

Badolie

Een voetbad met olie is een andere goed optie om je huid zachter en gezonder te maken. Kies een olie uit die de vochtbalans op peil houdt. Je wilt niet dat je voeten nog verder uitdrogen. Badoliën met bepaalde kruiden zorgen voor een verzorgd gevoel en frisse geur.

Scrub

Een scrub is als een heerlijke massage voor je voeten. Misschien wil je partner jouw voeten scrubben? Heb je nog een scrub staan thuis? Kijk dan eerst of deze geschikt is voor je voeten. Een scrubcrème voor het lichaam of gezicht zijn vaak te fijn van structuur. Beter is een voetscrub met suikerkristallen. Koop een hydraterende voetscrub die dode huidcellen verwijdert op vriendelijke wijze. Natuurlijke producten en biologische producten zijn aardiger voor de huid en houden haar langer soepel.

Likdoornpleisters en drukringen

Een likdoorn is een verharding van de huid op een kleine plek. De kern van deze verharding steekt als het ware als een naald in je huid. Likdoorns zijn niet mooi en kunnen bovendien zeer pijnlijk zijn. Het kan het dagelijks leven enorm beïnvloeden omdat je niet meer makkelijk en pijnloos loopt. Er zijn verschillende oplossingen tegen likdoorns:

  • Denk je dat je een likdoorn krijgt? Dan kan een drukring uitkomst bieden. Door een drukring op de betreffende plek te leggen, wordt de druk beter verdeeld. De likdoorn of likdoorn in wording staat nu niet meer onder druk.
  • Als de likdoorn als te ver gevorderd is helpt een drukring niet meer. Een likdoornpleister met een kern van salicylzuur is dan het effectiefste. Deze pleister heeft ook een drukring die om de likdoorn valt. Dit zorgt voor drukvermindering en vormt een soort stootkussen om de likdoorn. Het salicylzuur zorgt voor een snelle verweking van de likdoorn. Zelfs de grootste en meest effectieve likdoorns zijn na een week weg. Hou dezelfde pleister niet langer dan 48 uur om. Meestal valt de likdoorn zelf wel af.
  • Hoewel een likdoornpleister met salicylzuur het snelste werkt, is het niet aan te raden deze op lange termijn te gebruiken. Salicylzuur is niet gezond, zeker niet als je zwanger bent. Gelukkig zijn er ook goedwerkende pleisters tegen likdoorns zonder salicylzuur.

Eeltvijl

Voor mooie gladde voeten gebruik je een eeltvijl. Een vijl tegen eelt werkt vooral goed voor grote oppervlakten die niet te veel eelt bevatten. Heb je wel veel eeltvorming dan doe je er goed aan om eerst een voetbad te nemen en te scrubben. Een vijl kun je trouwens nat en droog gebruiken. Er bestaan allerlei soorten vijlen met verschillende materialen en structuren. Begin altijd met een zeer fijne vijl. Een keramische vijl is duurzaam en goed schoon te houden.

Puimsteen

Met een puimsteen maak je ronddraaiende bewegingen over de eeltoppervlakken. Je kunt er zelf voor kiezen of je droog of nat wilt scrubben met je puimsteen. Het voordeel van een puimsteen is dat het een volledig natuurlijk product is en daardoor vriendelijker voor je huid dan plastic en metaal. Puimsteen is vulkanisch gesteente met heel veel holtes erin en is daarom erg licht van gewicht. Er bestaan witte en zwarte puimstenen. Ieder steentje is uniek en staat eigenlijk best leuk in je badkamer. Wist je dat je met puimsteen ook je handen kan ‘wassen’ nadat je knoflook hebt gesneden. De geur is dan zo weg.
Eeltrasp

Een rasp is over het algemeen iets grover dan een puimsteen of eeltvijl. Rasp is juist daarom ideaal voor de laatste harde stukjes die je niet weg krijgt met een vijl. Daarna kun je het gebied bijwerken met een vijl of eeltsteen.