huid
Gastblogs

3 tips om een droge huid te voorkomen

Het is erg belangrijk om je goed te voelen. Daarom is het zaak om alles wat ervoor zorgt dat je welzijn minder wordt aan te pakken. Zo kan het bijvoorbeeld erg vervelend zijn om last te hebben van een droge huid. Als jij hier last van hebt, zijn er een aantal dingen die je kunt doen. In deze tekst vind je drie tips die je kunnen helpen bij het voorkomen van een droge huid.

Douche niet te vaak

Er zijn verschillende mogelijke oorzaken van een droge huid. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat je huid aan het uitdrogen is doordat deze te vaak in aanraking komt met water. Als je bijvoorbeeld dagelijks doucht, is het risico op het krijgen van een droge huid vele malen groter. Dat komt doordat een warme douche het vet wat normaal gesproken op je huid zit deels kan laten wegspoelen. Als je toch het liefst dagelijks een douche neemt, is het slim om geen shampoo of zeep te gebruiken, maar een doucheolie. Probeer de douche daarnaast zo kort mogelijk te houden en zet de temperatuur van het water niet te hoog.

Verzorg je huid

Als je wilt voorkomen dat je huid uitdroogt, is het verstandig om je huid zo goed mogelijk te verzorgen. Dit kun je doen door deze dagelijks in te vetten met een dagcrème. Als je huid dagelijks op deze manier wordt verzorgd, is de kans dat deze uitdroogt vele malen minder groot. Daarom is het slim om op zoek te gaan naar een geschikte dagcrème als je vaak last heb van een droge huid.

Eet gezond

Het is niet verstandig om veel suiker en snelle koolhydraten te eten wanneer je regelmatig last hebt van een droge huid. Dat komt doordat deze stoffen ervoor zorgen dat je huid nog sneller uit zal drogen.

Dit vind je misschien ook leuk...