blote voeten

Eelt verwijderen bij een gelige laag op je voeten. Ruwe harde handen. Verdikte huid. Herkenbaar? Dan heb je last van eelt. Eelt kan vervelend zijn en iedereen overkomen. Je kunt het zien als een verdikking van de bovenste laag van je huid. Wij vertellen je graag iets meer over eelt, de symptomen en het veilig verwijderen van eelt.

Hoe ontstaat eelt?

Eelt ontstaat door constante wrijving op dezelfde plek. Jouw huid beschermt zichzelf. Eelt is onschuldig maar kan wel storend zijn. Daarnaast is het geen prettig gezicht.

Te kleine of te grote schoenen, lopen op blote voeten, veel met je handen werken, veel dezelfde bewegingen maken. Dit kan allemaal leiden tot eeltvorming. Iedereen krijgt op een bepaald moment eelt. Hoe meer wrijving, hoe meer eelt. Echter hoe snel en hoeveel eelt jouw lichaam vormt is erfelijk belast.

Waarom moet ik eelt weghalen?

Eelt is op zichzelf onschuldig. Toch als je eelt zijn gang laat gaan kan je last krijgen van kloven. Die kan pijnlijk zijn, maar dat hoeft niet. Maar pas op want kloven worden alsmaar dieper en hardnekkiger. Diepe kloven kunnen gaan bloeden en ontsteken. En dat is absoluut wel pijnlijk.

Kan ik eelt voorkomen?

Je kunt eelt voorkomen door de huid zoveel mogelijk te voeden met crème en zalf. Zo houd je de huid zacht en soepel. Op slippers en blote voeten lopen bevordert de aanmaak van eelt. Wil je eelt tegengaan draag dan goed zittend schoeisel. Draag ademende sokken zodat schimmel en kloven geen kans krijgen. Voed de voeten en handen altijd met rijke crèmes.

Hoe kan ik zelf eelt verwijderen?

Je kunt eelt zelf weghalen met een eeltrasp of vijl. Deze zijn bij de meeste drogisterijen te koop. Tip van ons! Verzacht je huid met een bad voordat je gaat vijlen. Een zachte huid is makkelijker te verwijderen. Bescherm je huid hierna met een dikke vette zalf of crème.
In plaat van een vijl kun je ook kiezen voor een puimsteen. Deze zijn ook te koop bij drogisterijen.
Naast puimstenen en vijlen bestaan er speciale crèmes die de aanmaak van eelt tegengaan en eelt oplossen. Ook te koop bij de meeste drogisterijen.

Is er een apparaat tegen eelt?

Ja die bestaat! Met een elektronische eeltverwijderaar behoud en onderhoud je gemakkelijk zachte en gezonde voeten. Je kunt het zien als een elektrische vijl met een draaiende kop. Het apparaat verwijdert verharde huid snel en effectief. Je hebt na een paar seconden al gladde voeten. En dat is echt helemaal niet lastig en ook niet pijnlijk! Smeer je voeten altijd weer goed in na de behandeling.

Lukt het jou niet om van jouw eelt af te komen?

Bezoek dan een podotherapeut of pedicure. Hij kan jou helpen en ervoor zorgen dat eelt wegtrekt. Hij heeft hiervoor apparatuur en verschillende middelen.