facelift
Gastblogs

Wat maakt een facelift Rotterdam nu precies zo interessant?

Wanneer je even plaatsneemt voor de spiegel is de kans best groot dat je zal moeten vaststellen dat het er allemaal net wat minder strak uitziet dan een aantal jaar geleden. Dat is een vaststelling die eigenlijk helemaal niemand graag maakt. Toch hoef je helemaal niet bij de pakken te blijven zitten, integendeel. Voor het merendeel van de verouderingsverschijnselen waarmee je kan worden geconfronteerd geldt namelijk dat we er daadwerkelijk iets aan kunnen doen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om ervoor te kiezen om een facelift Rotterdam uit te laten voeren. Op deze manier zal de uitstraling van je gezicht er meteen een behoorlijk stuk beter uit komen te zien.

Wat zal er tijdens een facelift Rotterdam precies gebeuren?

In principe is het zo dat er tijdens een facelift Rotterdam drie verschillende ingrepen in één keer zullen worden uitgevoerd. Concreet gaat het hierbij dan om de volgende ingrepen:

  1. De overtollige huid in het gezicht wordt verwijderd;
  2. Er vindt een liposuctie van de hals plaats;
  3. Diepe rimpels kunnen worden verwijderd;

Het feit dat alle drie de hierboven aangehaalde zaken in één keer kunnen worden aangepakt zorgt ervoor dat de facelift sinds jaar en dag is uitgegroeid tot één van de populairste cosmetische ingrepen die er op de markt zijn terug te vinden.

Hoeveel tijd neemt een facelift ongeveer in beslag?

Vaak wordt er gedacht dat het laten uitvoeren van een facelift Rotterdam een ongelofelijke hoeveelheid aan tijd in beslag neemt. In de praktijk valt dat eigenlijk best wel mee. Hoelang de ingreep exact zal duren is uiteraard altijd afhankelijk van de ernst van de situatie. In het merendeel van de gevallen kan ze echter zonder probleem worden uitgevoerd in anderhalf tot maximaal drie uur tijd. Je dient er wel rekening mee te houden dat een facelift doorgaans altijd onder volledige verdoving wordt uitgevoerd. Dat geldt niet voor de zogenaamde minifacelift.

In bepaalde gevallen is het zo dat chirurg kan stellen dat de situatie niet voldoende ernstig is om een volledige facelift uit te laten voeren. Een zogenaamde minifacelift kan in dat geval de perfecte oplossing bieden. Ondanks het feit dat de zogenaamde insnede die moet worden gemaakt hierbij merkelijk kleiner is, is het wel zo dat er nog steeds een indrukwekkend eindresultaat kan worden gerealiseerd. Ook deze ingreep is dus beslist het overwegen meer dan waard.

Zijn er ook risico’s verbonden aan een facelift?

Voor elke operatieve ingreep die wordt uitgevoerd geldt dat er sprake is van bepaalde risico’s. Dat geldt ook voor een facelift Rotterdam. In de praktijk is het echter zo dat deze risico’s in de praktijk eerder zelden echt tot uiting zullen komen. Enkele zaken die mogelijks zouden kunnen ontstaan zijn een infectie evenals een nabloeding en een slechte genezing van de wond met verbrede evenals verdikte littekens. Zoals reeds aangegeven is de kans dat je hiermee geconfronteerd zal worden na een facelift absoluut miniem. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat je uiteraard rekening zal willen houden met het feit dat het kan gebeuren. Zoals eerder reeds aangehaald en benadrukt is het echter zo dat er aan het uitvoeren van eender welke medische ingreep risico’s verbonden zijn.

Dit vind je misschien ook leuk...