benen van een vrouw
Gastblogs

Laserontharing: hoeveel behandelingen heb jij nodig?

Laserontharing is tegenwoordig erg populair voor het verwijderen van ongewenst lichaamshaar. De behandeling hiervan gebeurt in verschillende sessies, met telkens een rustperiode tussen de behandelingen voor optimaal resultaat. In de huid zitten meer haarfollikels dan dat er daadwerkelijk haartjes groeien. Een laser kan alleen de haartjes vernietigen die op het moment van laseren uit de follikels groeien.

De follikels waar nog geen haartjes in groeiden worden door de hormoonhuishouding geactiveerd, waardoor er dus nieuwe haartjes groeien. De volgende laserbehandeling verwijdert deze nieuwe haartjes. Zo heb je dus meerdere laserontharing sessies nodig om alle ongewenste haargroei te verwijderen.

Hoeveel behandelingen zijn er in totaal nodig?

Gemiddeld gezien volstaan 5 tot 9 laserbehandelingen, deze behandelingen zorgen ervoor dat je permanent van ongeveer 85% van de ongewenste haartjes. Ieder lichaam en iedere hormoonhuishouding is verschillend waardoor er geen vast aantal behandelingen is. Er moet per persoon verschillend gekeken worden hoeveel er precies nodig zijn. Dit hangt af van leeftijd, huidtype, plaats en de kleur van het haar.

Als je precies wilt weten hoeveel behandelingen jij nodig hebt dan adviseren wij om advies te vragen bij een erkende laserontharing praktijk. Professionals kunnen goed inschatten hoeveel behandelingen er ongeveer nodig zijn. Ook zullen ze een klein stukje behandelen, hierdoor kunnen ze kijken hoe je lichaam reageert en hoeveel behandelingen je nodig zult hebben.

Rustperiode tussen de behandelingen

Zoals we hierboven hebben aangegeven zit er tussen iedere behandeling een rustperiode, om zo de huid voldoende rust te geven en optimaal resultaat te halen. Ter indicatie hebben wij een schatting gemaakt van de tijd die er tussen de behandelingen zit.

  • Gelaat: 6-8 weken
  • Lichaam 8-10 weken
  • Rug en Schouders 10-12 weken (voor mannen)

Let op: dit zijn slechts schattingen van de rustperiode. Net als de hoeveelheid behandelingen is de rusttijd verschillende per persoon.

Dit vind je misschien ook leuk...